Kunstzinnig, creatief, gedreven...

 
Technische fotografie

Met een gedegen fotografie-opleiding als basis werkte Jerry in aanvang jarenlang voor het Philips Natuurkundig Laboratorium (NatLab). Daar kreeg hij de technische kneepjes van het vak in de vingers.

Niet verwonderlijk dat hij - als technisch fotograaf - gevraagd werd te komen werken bij de politie, u raadt het al: voor de recherche-teams.

Image

Werken in een donkere kamer vereist grote discipline. Eén fout en alle beelden op je fotorolletje zijn voorgoed verloren..

Van politiefoto's naar trouwfoto's

Na jarenlang vele -vaak aangrijpende- onderzoeken te hebben geregistreerd werd het 'tot in detail alle ellende vastleggen' Jerry uiteindelijk teveel. Als het werk je niet loslaat, moet je zelf loslaten, zoiets.

Hij neemt samen met Anita een prestigieuze fotozaak over in Veldhoven, portretteert honderden mensen, registreert talloze bruiloften en partijen en print tienduizenden foto's. Helaas:..

De 'digitale fotografie' doet zijn intrede en de torenhoge kosten van Jerry's professionele colorprint-machine zijn niet meer op te brengen tegen het beeldschermen-geweld.

Alles komt samen: een fotografisch kunstenaar

Na al deze ervaringen volgt Jerry zijn hart en gaat als zelfstandig kunstenaar en fotograaf (maar nu: 'fotograag') verder. De laatste jaren combineert Jerry techniek en fotografie en legt zijn unieke creaties vast op stalen plaatwerk. Goed vakwerk, da's een zekerheid in zijn combinatie van talenten.

Licht vangen in de donkere kamer
Image

De doka. Die staat garant voor wonderlijke ervaringen. Je beelden komen er tot leven. Elke keer weer een spannend proces met (na veel oefenen) een mooi resultaat als beloning van al je inspanningen. Daarna begint het experimenteren: het vrije werk en de improvisatie.

Image

Voorbeelden van de fotografie op plaatstaal:
 
© VOORJANS

Je neemt geen foto's.
Je maakt ze.

ATELIER - STUDIO - GALERIE
Jan Smuldersstraat 40, Vessem.


© 2024 v o o r j a n s