atelier - studio

 

Een inspirerende ruimte voor het creatieve brein.

Flink aanpakken. Daar heeft Jerry geen moeite mee. In zijn atelier is alles voorhanden om zijn ideeën tot uitdrukking te laten komen.

Na vele jaren van leegstand is 't Hoedje, zoals we het atelier gekscherend noemen, van top tot teen aangepakt. Door gebruik te maken van 2e-hands bouwmaterialen én de geweldige steun en medewerking van de dorpsgenoten is er stap-voor-stap een knus atelier ontstaan.

Volop ruimte voor ideeën en creaties. Van schetsen tot tekenen en schilderen, van experimenteren met materialen tot studies met licht en kleur.

Image

Het atelier / de studio aka 't Hoedje' .

Image

Stalen platen worden uit sloopauto's geslepen, waarna ze worden bewerkt tot 'panelen' voor de kunstwerken

Image

Jerry geconcentreerd aan het werk in zijn atelier
(altijd vergezeld van prachtige muziek én perfecte koffie..)


Bijzondere kunstvorm

De gemengde techniek die Jerry heeft ontwikkeld omvat vele bewerkings-stadia voordat het uiteindelijke beeld ontstaat. Allereerst uiteraard het creatieve (beeld-)concept, het regelen van de foto-sessie en het portretteren van het onderwerp. Wat het ook is: voertuig, mens, dier, Jerry stort zich er helemaal in. De foto's worden analoog genomen (ja, met een 'ouderwets' rolletje!) en daarna ontwikkeld in de eigen DOKA (donkere kamer).

Image

Vele karakteristieke 'koppen' in de Kempen zijn door Jerry op de gevoelige plaat vastgelegd. 'Stalen Gezichten' noemt hij ze..

Image

Nadat er een fotosessie heeft plaatsgevonden begint het proces: foto-emulsie aanbrengen, belichten, fixeren, met lak verzegelen.

Daarna: open vuur, roet, collage-werk, tekenen, afwerken, lakken... De kunstwerken ondergaan vele bewerkingen voordat ze het unieke Voorjans' handschrift dragen.

Gemengde techniek

Als een beeld is gekozen wordt een geschikte staalplaat bewerkt. Dan volgt een bijzondere klus, de foto-synthese: het lichtgevoelig maken van de staalplaat (!) om de afbeelding - zoals je dat vroeger op fotopapier deed - 'te belichten' of 'af te drukken'. Dit is een unieke werkwijze, die na veel onderzoek en proeven is uit-ontwikkeld door Voorjans. Het kenmerkt de kunstwerken en het unieke handschrift van Voorjans.

Image

Voorjans' creaties zijn een unieke en zeer persoonlijke kunstvorm; ziehier tevreden opdrachtgevers

Image

Voorbeelden van portretten op plaatstaal:
 

 
© VOORJANS

Je neemt geen foto's.
Je maakt ze.

ATELIER - STUDIO - GALERIE
Jan Smuldersstraat 40, Vessem.


© 2024 v o o r j a n s